Yle Kioski

Kioski lataa...

Riehuva karhu ja pirautteleva presidentti – Kioskin viikkovisa 30

Testaa, miten pärjäät Kioskin uutisvisassa.

Julkaistu: 25.07.2015 klo 9.00

Kysymykset: Kioskin tiimi. Kuvitus: Jami Nurminen. Tekniikka: Tuomo Björksten.

1/7. Ilta-Sanomien Kupla-ohjelma ansaitsi kansainvälisessä digimediakilpailussa mitalisijan, mutta minkä?

Vastaus on

Videobloggareiden tähdittämät uutislähetykset rankattiin World Young Reader Prize -kilpailun digikategoriassa hopeasijalle.

(Lähde)

2/7. Minkä seuranhakupalvelun tietokantaan hakkerit ovat ilmoittaneet murtautuneensa?

Vastaus on

Varattujen ihmisen pettämispalvelu Ashley Madison on vahvistanut, että sen tietokantaan on murtauduttu. Hakkerit ovat tiettävästi saaneet haltuunsa 37 miljoonan käyttäjän tiedot kansainväliseltä sivustolta.

(Lähde)

3/7. Minkä bändin tai artistin keikalle puhelinoperaattorit lupasivat lisää verkkokapasiteettia, että somettaminen sujuisi vikkelämmin?

Vastaus on

Aussirockin legenda AC/DC soitti keikan Hämeenlinnassa keskiviikkona 22. heinäkuuta. Teleoperaattorit lupasivat lisätukiasemia, jotta bändin fanit voivat käyttää älypuhelimiaan sujuvammin.

(Lähde)

4/7. Kuusamossa ammuttiin kesämökin pihassa karhu, jonka epäiltiin olevan Venäjältä karannut häkkikarhu. Mistä näin pääteltiin?

Vastaus on

Eviran riistalihan tarkastuseläinlääkäri ja tutkijaeläinlääkäri arvioi karhun käyttäytymisen ja hampaiden perusteella, että kyseessä on luontoon vapautettu elättikarhu.

(Lähde)

5/7. Mikä sai kirkosta eroamisen kiihtymään tällä viikolla?

Vastaus on

Monet eroajat eivät ole pitäneet siitä, että Suomen evankelis-luterilainen kirkko tukee suurmoskeijahanketta mutkan kautta.

(Lähde)

6/7. Kuka presidentti soitti keskiviikkona Ylen Luonto-Suomen suoraan lähetykseen?

Vastaus on

"Sauli" ei kertonut ohjelmassa koko nimeään, mutta mitä ilmeisimmin kyseessä oli presidentti Sauli Niinistö. Soittajan kysymykset käsittelivät palsternakkaa ja ojakärsämöä.

(Lähde)

7/7. Viikolla eräs EU-maa päätti rajoittaa aborttilakiaan. Tässä maassa naisen on jatkossa maksettava abortissa sekä käytävä muun muassa psykologilla ennen raskauden keskytystä. Mikä maa on kyseess&am

Vastaus on

Keskiviikkona hyväksyttyjen lakimuutosten mukaan Portugalissa naisten pitää jatkossa maksaa abortista. Lisäksi aborttia haluavan naisen pitää todellakin käydä pakollisessa perhesuunnittelu- ja psykologisessa neuvonnassa ennen raskauden keskeyttämistä.

(Lähde)

Sait testissä / 7 oikein!

Jaa tulos Facebookissa tai Twitterissä!