Yle Kioski

Kioski lataa...

Vieraslajeja ja anteliaita raharikkaita – Kioskin viikkovisa 28

Testaa, miten pärjäät Kioskin uutisvisassa.

Julkaistu: 11.07.2015 klo 9.00

Kysymykset: Kioskin tiimi. Kuvitus: Jami Nurminen. Tekniikka: Tuomo Björksten.

1/7. Kreikkalaiset sanoivat sunnuntaina "ei" tiukalle talouskurille kansanäänestyksessä. Kreikan valtiovarainministeri ilmoitti äänestyksen jälkeen maanantaina eroavansa, mutta mikä on hänen nimensä?

Vastaus on

Ministeripestinsä jättämisestä ilmoitti Gianis Varoufakis. Kreikan seuraavaksi valtiovarainministeriksi nousi Eukleides Tsakalotos.

(Lähde)

2/7. Kuka Jackass -ohjelmasta tuttu henkilö ilmoitti Instagramissa lahjoittavansa suuria summia ihmisille, koska "raha on pilannut kaiken"?

Vastaus on

Rahoistaan eroon haluaa Bam Margera, joka julkaisi Instagram-tilillään listan henkilöistä, joille hän aikoo lahjoittaa rahaa. Listalta löytyy muun muassa suomalainen kitarasankari Andy McCoy.

(Lähde)

3/7. Suomen luonnolle haitallisimpien vieraslajien joukossa on yksi eläin. Mikä?

Vastaus on

Kah, minkkihän se. Maailmalla sen on osoitettu olevan haitallinen erityisesti linnuston kannalta.

(Lähde)

4/7. Keskiviikkoaamuna eräs tunnettu muusikko ilmoitti paluustaan keikkalavoille tauon jälkeen. Kuka on kyseessä?

Vastaus on

Ei palaa lavoille Neumann taikka Frederik, mutta sen sijaan Cheek tekee comebackin vain vuoden tauon jälkeen. Lisäksi artistilta kuullaan uusi biisi.

(Lähde)

5/7. Missä OECD-maassa on eniten matkapuhelinliittymiä?

Vastaus on

Maailman talousfoorumin julkaiseman tilaston mukaan Suomessa on 132 liittymää sataa ihmistä kohden. Toisena listalla on Japani. Vähiten mobiililiittymiä sen sijaan on Unkarissa.

(Lähde)

6/7. Viikolla erään EU-maan ulkoministeri joutui pahoittelemaan maanmiehensä natsitervehdystä. Minkä maan ministeri on kyseessä?

Vastaus on

Puolan ulkoministeri Grzegorz Schetyna pyysi anteeksi puolalaisen eurokansanedustajan, Janusz Korwin-Mikken natsitervehdystä. Korwin-Mikke kohotti kätensä natsi-Saksasta tuttuun tervehdykseen kesken parlamentin keskustelun, jonka aiheena oli Saksan ehdottama yhteinen bussi- ja junamatkalippujärjestelmä EU:n alueella.

(Lähde)

7/7. Europarlamentaarikko Guy Verhofstadtin puheesta parlamentin istunnossa tuli keskiviikkoiltana somehitti. Ketä Verhofstadt videolla ryöpytti?

Vastaus on

Verhofstadt vannotti paikalla ollutta Kreikan pääministeriä Alexis Tsiprasta tekemään konkreettisia ratkaisuja, kuten poistamaan etuudet laivanvarustajilta, ortodoksikirkolta ja poliittisilta puolueilta. Belgian entisen pääministerin ja nykyisen liberaaliryhmän euroedustajan Guy Verhofstadtin pitämää suorasukaista puhetta on katsottu hänen Facebook-sivullaan yli kolme miljoonaa kertaa.

(Lähde)

Sait testissä / 7 oikein!

Jaa tulos Facebookissa tai Twitterissä!